• Therese Karlsson

Northern Light

Norrskenet finns med på min nya singel, Northern Light, som den 18 februari 2021

är en av utmanarna på Vegatoppen och som då också kommer att spelas i radio för

första gången!

Sången Northern Light är skapad tillsammans med låtskrivaren och musikern Pekka Westerholm från Kotka, som efter att ha hört Free på radion hörde av sig till mig. Detta eftersom han tyckte att min röst kanske kunde passa för sången han skrivit. Och på den vägen är det.


Musik sändes till Åland, jag prövade melodierna, hur de satt i rösten och började söka

orden som kom till mig, så sände jag förslag inspelat via mobilen tillbaka till Pekka, instrument lades till, nya meningar formades, arrangemanget växte fram.

Pekka hade skrivit en melodi/helhet som berättade en historia redan utan ord. Under skrivprocessen hade Pekka gett sången en fake-italiensk text (och även en finsk text

finns som Johanna Vuoksenmaa har skrivit) men så beslöt vi att jag skulle försöka skriva

en text på engelska. Stjärnorna och rymdens ödslighet har en tacksam inneboende

poesi att improvisera kring. "Norrskenet är som en vacker melodisk ballad men utan ljud" läste jag någonstans, och det ville jag ta fasta på i skrivandet. Jag tyckte jag hittade dessa stämningar i Pekkas musik och att det kunde passa in. Och nu är en sång redo att flyga

ut till lyssnarna.!

Det känns väldigt spännande att släppa nytt material igen och spännande är det också att debutera som textförfattare.. Och så roligt att åter få vara med och utmana på Vegatoppen!


Foto: Kim Lindström

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla